Sikret seg borekontrakter for milliardsum

Saipem har nå sikret seg en hel rekke nye kontrakter, både offshore og onshore.

Saipem 7000 passerer under en bro i Istanbul Foto: AP

Saipem har blitt tildelt flere borekontrakter, både offshore og onshore. Den samlede verdien er på rundt 255 millioner dollar, tilsvarende 2,21 milliarder kroner, melder TDN Direkt.Selskapet er blant annet tildelt en kontrakt med Eni Messico for boring av 15 brønner offshore Mexico, med mulighet for ytterligere 13 brønner fordelt på tre opsjoner.Forventet oppstart er ifølge nyhetsbyrået satt til i 1. kvartal 2019 ved bruk av jackup-riggen "Pioneer" fra Jindal.I tillegg har Saipem blitt tildelt en kontrakt av Eni for boring av en brønn på norsk sokkel i 2019. Saipem vil her bruke den halvt nedsenkbare riggen "Scarabeo 8".Selskapet har offshore også blitt tildelt ytterligere to kontrakter av Eni. En i Pakistan for boreskipet "Saipem 12000", og en kontraktsforlengelse i Indonesia for den halvt nedsenkbare riggen "Scarabeo 7".Saipem har ifølge TDN Direkt også fått forlengelser for arbeid med jackup-riggene som allerede driftes i Midtøsten.I tillegg har selskapet fått tildelt nye kontrakter for onshore-boring i Argentina, Equador og Peru.