Ivan Kverme

Sissener advarer mot flere aksjer på børsen

Etter at Oslo Børs slo til med en rekordnoteringen på 948,48 poeng i slutten av september, har pilen stort sett pekt nedover. På det meste hadde alle aksjene på Oslo Børs da en verdi på 3.044 milliarder kroner.Både oktober og november ble røde måneder, og så langt har det også vært en rød desember.I skrivende stund står hovedindeksen i 832,01 poeng (-0,79 prosent). Det betyr at hovedindeksen er ned 1,44 prosent den siste uken mens den har falt 4,96 prosent den siste måneden.Siden toppnoteringen i slutten av september har Oslo Børs falt 12,28 prosent.De siste månedenes børsfall har blåst vekk store deler av børsoppgangen i 2018. På dagens nivå er oppgangen på beskjedne 2,16 prosent.Spørsmålet er som alltid hvilke aksjer man skal satse på fremover og ikke minst hvilke aksjer man bør styre (langt) unna.Jan Petter Sissener har en klar formening om hvilke aksjer han ikke vil røre ved inngangen til 2019:

  • Norwegian. Hadde det ikke vært for British Airways interesse, mener Sissener at aksjekursen ville vært tosifret (omsettes nå for 207,10 kroner). Forvalteren forteller Hegnar.no at Bjørn Kjos & Co sannsynligvis vil være i brudd med lånebetingelsene i Q1 2019. Han minner også om at Norwegian har «betydelige finansielle utfordringer».
  • Tesla. Ganske enkelt alt for dyr.
  • Sissener frykter også for fremtiden til supplyselskaper med gearing.
- Hvilke supplyselskaper tenker du spesifikt på?- Solstad, DOF og Siem Offshore, sier Sissener til Hegnar.no. - Hvordan er din shorteksponering i selskapene du nå omtaler?- Kun short i Tesla, avslutter Sissener. Les også: Her er Jan Petter Sisseners favorittaksjer


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også