«De asiatiske børsene endte kraftig ned i natt. Dermed må vi belage oss på en ny vanskelig børsdag her hjemme. Oljeprisen har også falt i forkant av dagens OPEC-møte, der mange venter at kartellet, med Saudi Arabia i spissen, vil kutte den daglige produksjonen med over én million fat for å stabilisere oljeprisen», skriver Berntsen i morgenrapporten.Etter 25 minutters handel står hovedindeksen i 846,60 poeng, ned 1,33 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 399 millioner kroner.OljeprisenOljeprisen har vinglet mellom grønt og rødt i morgentimene, men 25 minutter etter børsåpning er Brent-oljen ned 0,50 prosent til 61,25 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,55 prosent til 52,58 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,50 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.- En massiv likvidering av lange posisjoner fra forvaltere har dempet markedets tillit til oljemarkedet betraktelig, sier trader Benjamin Lu i meglerhuset Phillip Futures, ifølge Reuters.I dag starter Opec/ikke-Opec møtet i Wien som blir avholdt den sjette til syvende desember.Opec planlegger å holde pressekonferanse klokken 13:00 torsdag.«Saudi-Arabias energiminister uttalte at markedet ikke bør anta at det vil komme et produksjonskutt. Markedet tok likevel denne uttalelsen med en klype salt, og tror produksjonskuttene vil bli på mellom 1 til 1,3 millioner fat per dag», skriver ANZ, ifølge Financial Times.Opec-delegater sier ifølge TDN Direkt at det samlede kuttet til Opec+ kan komme til å bli over 1,3 millioner fat olje per dag, dersom Russland kutter med rundt 250.000 fat per dag.Delegatene sier videre at Opec kan komme til å kun kutte én million fat per dag, dersom Russland er villig til å bidra med 150.000 fat per dag, opplyses det.Videre sier en Opec-kilde at kuttet til Opec+ trolig ikke vil være større enn 1,4 millioner fat per dag.Equinor faller 1,26 prosent til 199,65 kroner.Ellers i olje faller DNO 1,96 prosent til 14,75 kroner, mens Aker BP svekkes 2,61 prosent til 245,60 kroner.I oljeservice er Subsea 7 ned 3,33 prosent til 89,46 kroner, mens TGS og PGS faller henholdsvis 2,88 prosent til 233,10 kroner og 4,22 prosent til 17,03 kroner.Norwegian Totalt 2 877.549 passasjerer reiste med Norwegian i november, 357 329 og 14 prosent flere enn samme måned i fjor, går det frem av en pressemelding.Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 26 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 34 prosent.Til tross for gode trafikktall, sliter flyselskapet med å fylle flyene. Fyllingsgraden var 78,8 prosent i november.- Jeg er godt tilfreds med den positive yieldutviklingen denne måneden. Samtidig har en del ruter fra sommerprogrammet blitt forlenget ut i november, noe som påvirker fyllingsgraden. Full omlegging til vinterprogrammet vil vi først ha fra og med januar, etter at vi har lagt juletrafikken bak oss, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.Norwegian stuper 8,54 prosent til 194,60 kroner, og topper i skrivende stund omsetningstoppen. MPC Container ShipsStyremedlem Axel Schroeder i MPC Container Ships har kjøpt 20.045 aksjer i rederiet til kurs 37,54 kroner.Aksjen er opp 1,60 prosent til 38,20 kroner.