Slik åpner Oslo Børs

Etter 30 minutters handel står hovedindeksen i 811,25 poeng, ned 0,67 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 446 millioner kroner.Blant de store selskapene faller DNB 0,76 prosent til 143,50 kroner, Telenor stiger 0,12 prosent til 167,70 kroner, mens Norsk Hydro faller 0,96 prosent til 39,72 kroner. OljeprisenOnsdag morgen er Brent-oljen opp 0,34 prosent til 56,45 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,13 prosent til 46,66 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 58,62 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.- WTI-prisene holder seg samtidig som tradere ser etter trøst i amerikanske aksjemarkeder ettersom risikosentimentet ser ut til å stabilisere seg, men vi er langt unna et bullish sentiment, sier tradingsjef Stephen Innes i OANDA til Reuters, ifølge TDN Direkt.Wall Street steg noe tirsdag, med Dow Jones som var opp 0,5 prosent, mens Nasdaq og S&P500 endte med en oppgang på rundt 0,6 prosent.Ellers viste tall American Petroluem Institute en overraskende bygging i amerikanske råoljelagre forrige uke. Det er ventet et trekk i lagrene på i overkant av tre millioner fat når de offisielle tallene fra amerikanske statistikkmyndigheter kommer onsdag ettermiddag, ifølge The Wall Street Journal.Equinor faller 1,04 prosent til 186,40 kroner.Ellers i olje faller Aker BP 1,27 prosent til 218,20 kroner, mens DNO faller 2,56 prosent til 12,96 kroner.XXLLedelsen i XXL sendte tirsdag ut en børsmelding hvor de forteller om en skuffende resultatutvikling i 4. kvartal 2018. Volumet i alle markedene har vært lave i perioden før og etter Black Friday-kampanjene.Nå regner XXL med å omsette for rundt 9,4 milliarder kroner i 2018 og få en EBITDA i størrelsesorden 530-560 millioner kroner.Samtidig har det blitt kjent at konsernsjef Ulf Bjerknes forlater XXL etter kun 11 måneder i selskapet.XXL-aksjen stuper hele 42,30 prosent til 22,30 kroner.SolonSolon Eiendom har onsdag kjøpt tomter på Fløisbonn, Ås, samt sentrale østlandsområdet og i Hemsed al. De største tomtekjøpene omfatter områder på Fløisbonn og Ås.Aksjen stiger 3,24 prosent til 38,20 kroner.MagseisSeismikkselskapet Magseis inngikk i slutten av oktober en avtale om å kjøpe seismikkteknologi-virksomheten til Fairfield Geotechnologies.Tirsdag ble transaksjonen sluttført , og selskapets nye navn er nå Magsies Fairfield.Aksjen stiger 0,32 prosent til 15,55 kroner.Protector Forsikring- Vi vurderer nå våre strategiske opsjoner for boligselgerforsikring og Nordea er engasjert som rådgiver, skrev forsikringsselskapet Protector i en børsmelding 7. desember.Nå har styret konkludert med at selskapet skal trekke seg helt ut av dette markedet. - Bakgrunnen er produktets svake tekniske resultat de siste årene samt stor usikkerhet knyttet til produktets fremtidige premievolum og lønnsomhet. Styret er av den oppfatning at nøkkelressurser da kan brukes bedre på andre og mer fremtidsrettede områder, heter det i en melding tirsdag.Aksjen faller 2,77 prosent til 45,70 kroner.Hunter GroupStyremedlem Arne Fredly kjøpte tirsdag 136.651 aksjer i Hunter Group til en kurs på 3,15 kroner stykket, hvilket betyr at Fredly la 430.451 kroner på bordet.Aksjen stiger 2,52 prosent til 3,25 kroner.