Stenshagen: Tenk ikke på kronerulling

Ivan Kverme

- Skulle vi solgt de til dagens kurser, hadde det gitt 300 millioner kroner i fortjeneste, sier investor Egil Stenshagen.

«Tre aksjer har gitt Egil Stenshagen en halv milliard i tap i år», skrev DN tidligere denne uken.Til sammen hadde Stenshagen ifølge avisen tirsdag papirtap på 550 millioner kroner i Bank Norwegian, Protector Forsikring og gjeldsinvesteringsselskapet B2Holding så langt i år. Papirtapene beløp seg til 296 millioner kroner i Protector Forsikring, 143 millioner kroner i B2Holding og 113 millioner kroner i Bank Norwegian.«Oppslaget var en stor overraskelse for meg! Ikke av det mest hyggelige slaget. Men tenk ikke på kronerulling», heter det fra investoren selv i en e-post Hegnar.no har fått tilgang til. Faktum er at det er urealiserte verdifallet er siden nyttår, påpeker Stenshagen. «Dette er aksjer vi har hatt i lang tid. Skulle vi solgt de til dagens kurser, hadde det gitt 300 millioner kroner i fortjeneste», poengterer han.Langsiktig investorSønnen Jørgen Stenshagen og tidligere oljeserviceanalytiker Kjetil Garstad forvalter gjennom selskapet Stenshagen Invest as Stenshagen-familiens formue. Selskapet er en langsiktig investor og følger investeringene tett. «Aksjekursene bryr vi oss ikke så mye om. De reagerer ofte fra dag til dag på - ofte på relativt ubetydelige ting. I det lange løp reflekteres god drift og gode resultater vanligvis i aksjekursene», heter det fra Stenshagen.Investoren erkjenner at aksjekursene til Bank Norwegian, Protector Forsikring og B2Holding har fått mye juling i år. «Bank Norwegian har i lang tid hatt veldig gode resultater. B2 Holding har også levert gode resultater. Protector forsikring har, som flere norske forsikringsselskaper, dårlige resultater i år, etter mange år med svært sterke resultater», poengterer Stenshagen. Han viser til mer skader enn vanlig i år, og sannsynligvis noe for lave priser. «De fleste i bransjen hører vi snarlig øker prisene, og vi tror på bedre resultater i fremtiden. Vi lar oss derfor ikke bekymre oss så veldig», avslutter Stenshagen.Halvert siden nyttårBank Norwegian og Protector Forsikring har siden nyttår falt henholdsvis 28,04 prosent og 50,50 prosent på Oslo Børs, mens B2Holding er svekket med 36,56 prosent.Stenshagen Invest er også blant annet tungt inne i Mutliconsult, som 5. største aksjonær. Selskapet har opplevd et verdifall på 18,11 prosent siden årsskiftet.Investoren besvarte ikke Hegnar.nos henvendelse fredag.


Les også