Stensrud går for gull med Hunter Group

Blar opp millioner for en potensiell seiersrus. 

Nei, hverken Arne Fredly eller Kristoffer Stensrud skal, etter det Hegnar.no kjenner til, delta i OL i Tokyo som går av stabelen sommeren om halvannet år.Gullet skal snarere hentes gjennom en investering i Fredlys tankrederi Hunter Group som har bestilt en serie VLCC-er - Very Large Crude Carrier - med scrubbere fra DSME-verftet i Sør-Korea med levering mellom 2019 og 2020.Stavanger Forvaltning har blitt rederiets 19. største aksjonær, ifølge en fersk aksjonærliste.Totalt eier forvaltningsselskapet 3.046.800 aksjer i rederiet, noe som gir en eierandel på 0,79 prosent. Aksjene har en verdi på snaut 10 millioner kroner. Stavanger Forvaltning var tidligere eid av Skagen-gründerne, Tor Dagfinn Veen, Åge Westbø og Kristoffer Stensrud, men nå er selskapet heleid av Stensrud-familien.  Bakgrunnen for at Hunter Group er et spill på tankmarkedet i nettopp 2020, er IMO-reguleringene knyttet til svovelinnholdet i drivstoff som trer i kraft 1. januar 2020.Rederiet har åtte supertankere i bestilling, samt opsjoner på å bestille ytterligere tre tankskip, som alle er av såkalt ECO-design og utstyrt med scrubbere.Scrubberne er ventet å gi en betydelig premie, i tillegg til at VLCC-ratene i utgangspunktet ventes å hoppe betydelig i 2020 som følge av IMO-reguleringene.Arne Fredly er rederiets største aksjonær med rett i underkant av 27 prosent av aksjene.