Subsea 7 vant kampen om dykkefartøy

Bladde opp om lag 295 millioner kroner for å få tilslaget. 

Eivind Yggeseth

Subsea 7, den Kristian Siem-kontrollerte undervannsentreprenøren, vant i november kampen om å kjøpe det 2009-bygde dykkefartøyet "Toisa Pegasus" etter å ha lagt inn det høyeste av fem bud, ifølge skipsmeglerhuset Seabrokers.Vinnerbudet på 34,3 millioner dollar, eller om lag 295 millioner kroner, var 1,7 millioner dollar høyere enn det nest høyeste budet, rapporterer skipsmeglerhuset. Dykkerfartøyet ligger for tiden i opplag, men ifølge Seabrokers er det ventet at Subsea 7 vil benytte fartøyet i Sør-Øst Asia.Dette har det imidlertid ikke fremkommet bekreftede opplysninger om. Etter det Hegnar.no forstår skal Affinity ha meglet salget av "Toisa Pegasus".Konkurrenten Clarksons Platou skal ha fungert som megler i salget av en rekke andre fartøy fra den tidligere Toisa-flåten. Subsea 7 solgte forøvrig det 1984-bygde dykkerfartøyet Rockwater 2 solgt til skraping i India for en ukjent pris i slutten av november.