Sveaas på oppkjøpstokt i Luxembourg

Advanzia Bank der Sveaas-selskapet Kistefos er største eier, tar nytt grep for å bli den ledende tilbyderen av kredittkortløsninger. 

Ivan Kverme

- Denne avtalen understreker målet vårt om å bli den ledende tilbyderen av kredittkortløsninger, sier konsernsjef Roland Ludwig i Advanzia Bank.Den Luxembourg-baserte banken som Christen Kistefos eier om lag 60 prosent av gjennom Kistefos, spesialiserer seg på kredittkort- og betalingsløsninger.Tirsdag meldes det at Sveaas-banken har inngått en avtale om å kjøpe kredittkortserviceporteføljen til Catella Bank.Avtalen tilfører mer enn 65 partnerbanker til Advanzias eksisterende portefølje av banker og finansinstitusjoner."Gjennom dette oppkjøpet vil Advanzia ekspandere sin globale rekkevidde betydelig, ved å yte tjenester til banker i 12 land", heter det i børsmeldingen. - I løpet av 2018 har Advanzias kredittkortportefølje opplevd betydelig organisk vekst med mer enn 300.000 nye kunder. Ved å kjøpe Catellas korttjenesteoperasjon, øker vi markedsandelen for vår Omnium-forretning betydelig og styrker vår posisjon som en troverdig partner for nøkkelferdige kredittkortløsninger for privatbanker og finansinstitusjoner, sier Ludwig.- Catella valgte å selge denne delen av porteføljen til Advanzia fordi de er en sterk og troverdig partner i markedet for kredittkortløsninger, og jeg tror de vil fortsette å tilby en førsteklasses service til våre kunder, sier konsernsjef Knut Pedersen i Catella Group. Transaksjonen som innebærer at et antall Catella-ansatte vil gå over til Advanzia, er ventet å bli sluttført i mars  2019.