Svensk førjulsgave til Bjørn Kjos

Flyskatten i Sverige forsvinner. Norwegian og konsernsjef Bjørn Kjos ønsker avskaffelsen velkommen og varsler at det byr på store muligheter.

Forslaget til statsbudsjett hos Sverige ble vedtatt av Riksdagen onsdag. Budsjettet innebærer blant annet at flyskatten forsvinner.Dermed fikk Bjørn Kjos og flyselskapet Norwegian en aldri så liten førjulsgave.– Denne beskjeden er veldig gledelig og innebærer at vi ser positivt på å øke tilgjengeligheten i Sverige, sier han i en kommentar.Målet med flyskatten er å redusere flybransjens påvirkning på miljøet, men Kjos mener det er feil måte å angripe problemet på.-Det er viktig for oss å bidra til en bærekraftig flybransje, men det er utslippene som skal ned, ikke reisevirksomheten, sier han, og legger til at selskapet, med sin nye, drivstoffeffektive fly, bidrar til å redusere utslippene allerede i dag.Ifølge Norwegian har tilgjengeligheten blitt redusert i flere land som har innført tilsvarende flyskatter, noe som også er tilfellet i Sverige.«Sverige er et avlangt land med store avstander der bra flyforbindelser er avgjørende for tilgjengeligheten», skriver flyselskapet i en pressemelding.Som følge av at flyskatten tas bort, åpner Norwegian for flere nye avganger og nye direkteruter