Tar børsnedturen med ro: - De er oversensitive

Selskapene investor Harald Espedal satser på og selskapene som han holder seg unna.

Oslo Børs fortsatte nedover fredag før den endte på 803,96 poeng, etter en nedtur på 0,03 prosent. Hovedindeksen er så langt i år ned 1,7 prosent.- Jeg synes det er en ganske klassisk skarp korreksjon. Andre mener det kanskje er begynnelsen på en lengre nedtur. Jeg tror ikke det, men jeg kan langt fra være sikker, sier Espedal til DN.Han mener markedsaktørene blir oversensitiv for negative nyheter, ifølge avisen. I tillegg kommer selvforsterkende effekter, som at belånte aksjeinvesteringer må tvangsselges. Espedal satser på defensive sektorer, som er mindre sensitive til de daglige svingningene på Børsen, og er også positiv til energiselskaper som har kontroll på finansene.- Innen olje har det kommet betydelig ned, og der kan man finne selskaper med sterke balanser og utbyttekapasitet. På noen års sikt kan det være gode kjøp, sier investoren til avisen.Han holder seg unna konjunktursensitive industripapirer og selskaper med høy belåning, og har vært forsiktig med industri og råvarebaserte selskaper utenom olje. Han tar ikke juleferie helt ennå.- Jeg er jo disponert for at jeg alltid liker å følge med, det er vel en yrkesskade. Så jeg skal ha et blikk på det, men det er i hvert fall ingenting som uroer julefeiringen, sier Espedal til avisen.