Thea (29) fant olje verdt 40 milliarder på første forsøk

- Det er vanskelig å få hodet mitt rundt det. Det blir plutselig veldig stort, sier den ferske geologen Thea Broch (29).

I oktober i år fortalte Equinor at selskapet hadde funnet 70 millioner fat olje nær Nornefeltet utenfor Helgelandskysten. Funnet er med dagens oljepriser verdt mellom 35 og 40 milliarder kroner, skriver DN.En av selskapets yngste geologer, nyutdannede Broch, var ifølge avisen ansvarlig for leteboringen og plasseringen av letebrønnen som traff blink på første forsøk.- Hvordan er det å finne olje for 40 milliarder på første forsøk?- Det er vanskelig å få hodet mitt rundt det. Det blir plutselig veldig stort. Det er kult, en stor opptur å være med på. Det føles litt mitt, sier Broch til DN om funnet, som mer enn dobler reservene på Norne og er med på å forlenge oljeproduksjonen på feltet til 2036.