Tjente 150 millioner på ethereum-krasj

DNB-fond shortet det amerikanske it-selskapet Nivida.

DNB-fond tjente 150 millioner kroner da selskapet Nvidia, som tilbyr utstyr for utvinning av ethereum og annen kryptovaluta, stupte med over 50 prosent på to måneder, skriver Dagens Næringsliv.Fra oktober til november shortet fondet det amerikanske it-selskapet gjennom hedgefondet DNB TMT Absolute Return.- Nvidia er aksjen hedgefondet vårt har tjent mest på i kryptomarkedet, sier leder og fondsforvalter Anders Tandberg-Johansen til avisen.For å forstå kryptomarkedet bedre konstruerte DNBs forvalterteam i februar i år sin egen maskin for å utvinne kryptovalutaen ethereum. Med ti «Geforce GTX 1060»-grafikkprosessorer fra Nvidia ville DNB-teamet tjene inn utgiftene i løpet av 20 måneder.I september stanset imidlertid teamet ifølge DN prosjektet da kryptovalutaene stupte i verdig og inntektene fra utvinningen av ethereum ble mindre enn utgiftene.Se også: Bitcon-investorene lurte seg selve- Krypto nådde da et nivå der det ikke lønner seg å drive utvinning. Nvidia selv hevdet at krypto kun utgjorde en liten del av veksten i selskapet, men aksjekursen viser jo at selskapet var mer avhengig av krypto enn det de selv trodde. Det er litt ironisk at et selskap som utvikler kunstig intelligens i storskala ikke klarer å forutse to kvartaler frem i tid, sier Tandberg-Johansen til avisen.