Tre Norne-favoritter

Analysesjef varsler uvanlig børsuro.

Norne Securities har gjennom året redusert sin utbytteportefølje til bare tre aksjer, med fokus på olje og sparebanker. - Fra neste måned vil vi erstatte våre månedlige anbefalinger av utbytteaksjer med mer jevnlige oppdateringer av flere tradingaksjer, fordi vi er raskt på vei inn i et aksjemarked som vil kunne svinge mer enn hva de fleste er vant med, skriver analysesjef Karl-Johan Molnes i en rapport Hegnar.no har fått tilgang til.Norne-porteføljenEquinorOcean YieldSparebank 1 Buskerud Vestfold- Høy Equinor-risiko- Equinor (Statoil) betaler et jevnt utbytte på rundt 3,7 prosent. Kortsiktig kursrisiko er uvanlig høy, fordi oljeprisen har falt mye mer enn alle de store internasjonale oljeaksjene, kommenterer analysesjefen.Han viser til at Equinor-aksjen handles som et stort internasjonalt oljeselskap, selv om den norske stat bærer det meste av oljeprisrisikoen. - Historisk har de største prisbevegelsene i oljeprisen blitt avspeilet i aksjekursene for de største internasjonale oljeaksjene. Aksjekursen for Equinor diskonterer nå at Russland + OPEC = ROPEC gjennomfører et raskt produksjonskutt som løfter oljeprisen. Om det ikke skjer, vil også Equinor kunne falle mer enn hva vi kunne ha forventet bare for kort tid siden, fortsetter Molnes.Ocean Yield-skepsis?Aker-dominerte Ocean Yield beskriver han som et veldiversifisert investeringsselskap med eiendeler innen mange forskjellige segmenter av shipping og oljeservice.- Utbyttenivået har økt til 10 prosent kvartalsvis igjen, noe som er et signal om at profesjonelle investorer er skeptiske til at selskapet klarer å sysselsette sin største investering i FPSO Dhirubhai I raskt nok til å opprettholde det høye utbyttenivået, skriver Norne-analytikeren.BankfavorittenSparebank 1 Buskerud Vestfold er meglerhusets foretrukne egenkapitalbevis, grunnet det høye utbyttet på 8,0 prosent. - Det er grunn til å nevne at utbyttet for Nordens største bank Nordea nå er på nesten 10 prosent. Dersom dette bare er et uheldig sammenfall med overgang fra hovedkontor i Stockholm til Helsinki på et tidspunkt med problemer for europeiske banker i både Tyskland, Italia, Storbritannia og Danmark, vil det gå over og kurspotensialet for aksjen vil være viktigere enn utbyttet, forteller Molnes.- Dersom Nordea blir trukket inn i de samme type problemer som Danske Bank og Deutsche Bank, med hvitvasking, er nedsiden i aksjen betydelig, legger han til.