Trekker seg fra styret i Next - starter hos kunden

Tore Etholm-Idsøe mener teknologien til kunden Tactilis er en "game changer" og at den beste måten å påvirke verdien Next-aksjene sine på, er å jobbe der.

Eivind Yggeseth

Tidlgere konsernsjef og nå styremedlem Tore Etholm-Idsøe i Next Biometrics har valgt å gå inn i en rolle som konserndirektør hos Tactilis, en av selskapets kunder.For å unngå en potensiell interessekonflikt har han dermed valgt å trekke seg som styremedlem i Next med øyeblikkelig virkning, fremgår det av en børsmelding tirsdag kveld.- Tactilis representerer etter mitt syn game-changing teknologi og jeg har innsett at den beste måten for meg å påvirke verdien av Next-beholdningen min er å dedikere tiden min til å hjelpe Tactilis med å realisere sitt potensial, sier Etholm-Idsøe i en kommentar.Det avtroppende styremedlemmet har en eierandel på 0,8 prosent i selskapet der profilerte investorer som Torstein Tvenge, Arne Blystad og Haakon Sæter er blant de største aksjonærene.Etter et kraftig fall tirsdag er markedsverdien til Next mer enn halvert siden årsskiftet.LovordPå vei ut døren av styrerommet høster han lovord fra styreleder Magnus Mangersson i Next Biometrics.- Vi vil fortsette kapitalisere på Tores erfaring og drive når han nå slutter seg til vår partner Tactilis for å hjelpe dem å relaisere potensialet til deres tilbud av biometriske smartkort, sier han.Nominasjonskomiteen starter nå prosessen med å finne Etholm-Idsøes etterfølger i styret som skal foreslås for selskapets generalforsamling i 2019.SammenslåingHiddn, et annet selskap notert på Oslo Børs, annonserte i forrige uke at selskapet har inngått en intensjonsavtale med Tactilis om en sammenslåing.- Tactilis tilbyr enkle, raske og skalerbare løsninger som forenkler arbeidet med å godkjenne og administrere ulike identiteter, beskytte personopplysninger, og som i tillegg skaper tillitsfulle miljøer for innbyggere, bedrifter og offentlige organisasjoner, uttalte konsernsjef Carl Espen Wollebekk til Hegnar.no i forbindelse med annonseringen.Han fortalte at selskapet har utviklet en unik teknologi som sørger for en sikker og praktisk implementering av biometrisk autentisering over hele verden.Avtalen innebærer, dersom den blir en realitet, at Hiddn kjøper alle aksjene i Tactilis med nye Hiddn-aksjer som betaling til selgerne.Ved gjennomføring av den potensielle transaksjonen er det anslått at Tactilis' aksjonærer vil eie 86,25 prosent av Hiddn, mens de nåværende aksjonærene vil sitte med de resterende 13,75 prosentene på fullt utvannet basis.For Hiddn tilsvarer det en transaksjonsverdi på om lag 275 millioner kroner før utstedelsen av de nye aksjene.