Uber setter kurs mot børsen

Skyssformidleren Uber har levert inn foreløpige, konfidensielle dokumenter med tanke på børsnotering, ifølge Wall Street Journal.

FILE - In this March 15, 2017, file photo, a sign marks a pick up point for the Uber car service at LaGuardia Airport in New York. Ride-hailing giant Uber has filed confidential preliminary paperwork for selling stock to the public. That's according to a report late Friday, Dec. 7, 2018 in the Wall Street Journal. (AP Photo/Seth Wenig, File) Seth Wenig
Børs
 siterer fredag anonyme kilder med kjennskap til saken. De opplyser at San Francisco-baserte Uber sendte inn dokumentene tidligere i uken. Det antyder en børsnotering i løpet av første kvartal neste år.Uber har foreløpig ikke kommentert artikkelen.Dersom opplysningene stemmer, innebærer det at Uber følger hakk i hæl etter den mindre konkurrenten Lyft. Noteringene kan hente inn milliarder av dollar i frisk kapital til de to selskapene. Samtidig vil det være første mulighet for investorer til å kjøpe seg inn i transportfenomenet som utfordrer taxibransjen i en rekke land – også her hjemme i Norge.(©NTB)