Det siste året må kunnes sies å ha vært en berg- og dalbane for riggselskapet Stena Drilling som har hovedkontor i Aberdeen i Skottland.I fjor høst sa selskapet opp en rekke medarbeidere i Norge da det ble besluttet å legge den halvt nedsenkbare boreriggen «Stena Don» i opplag, samtidig som det ble varslet flere oppsigelser på grunn av manglende arbeid for tre av selskapets fire boreskip.
- Stena Drilling forfølger aktivt flere anbud for kontrakter og er optimistisk til at denne vanskelige situasjonen snart vil snu, uttalte selskapets toppsjef Erik Røsnberg til nettstedet Energyvoice.Kontrakten er inngått med Alpha Petroleum på britisk sokkel, og dagraten er rapportert til 135.000 dollar.Alle de fire boreskipene har også sikret seg arbeid til godt ut i 2019. 
Et år senere er situasjonen - slik selskapet håpet - snudd helt på hodet. Fullbooket flåteIfølge riggmeglerhuset Bassøe Offshore har Stena Drilling blitt tildelt en kontrakt på hele 580 dager for den halvt nedsenkbare boreriggen «Stena Spey».Oppstart for den 1983-bygde riggen som ble klasset hos CCB utenfor Bergen i høst er planlagt til 20. mars 2019, ifølge riggmeglerhuset.Etter at selskapet tidligere i høst solgte«Stena Clyde» for det som virker som en god pris, gjenstår det kun to halvt nedsenkbare borerigger i flåten.Begge har nå arbeid å se frem til. 2001-bygde «Stena Don» har fått en kontrakt med Total utenfor Shetland som også har oppstart i mars 2019.