Det Awilhelmsen-kontrollerte rederiet Awilco LNG, som eier to skip for frakt av flytende naturgass (LNG),
avslørte i en børsmelding fredagSelskapet opplyser i meldingen at det jobbes med andre rederier om å etablere en konsolidert LNG-shipping-struktur som kan tilby skala og skape kommersielle og finansielle synergier.Den nye LNG-enheten vil ifølge nettstedet få en flåte på 16 LNG-skip og planen skal være å hente inn penger i forkant av en notering på den norske OTC-listen.«På 170 millioner dollar pr. fartøy er den impliserte aksjekursen til Awilco LNG  6,3 kroner», skriver meglerhuset og legger til at pluss/minus fem millioner dollar pr. skip legger til eller trekker fra 0,7 kroner på aksjekursen.Awilhelmsen-familien er, ikke overraskende, største eier med 38,6 prosent av aksjene gjennom Awilco AS, mens Petter Stordalen er nest størst gjennom Strawberry Capital med rundt 8,5 prosent av aksjene. 
at det jobber med et konsolideringsinitiativ.Aksjemarkedet tok imot den noe sparsommelige børsmeldingen med stormende jubel og sendte aksjen opp mer enn 10 prosent rett etter børsåpning.«Det har ikke blitt enighet om en avtale ennå, og det ikke mulig å si om en avtale vil bli inngått. Awilco LNG vil komme tilbake med ytterligere informasjon til markedet etter hvert», het det.Konsernsjef Jon Skule Storheill i Awilco LNG opplyser til Hegnar.no at han ikke kan gi ytterligere kommentarer.16 skipOppdateringen kom i kjølvannet av en artikkel publisert på bransjenettstedet Lloyd’s List torsdag kveld, der det ble hevdet at Awilco, sammen med Tor Olav Trøims Golar LNG og TMS Cardiff Gas, jobber med å etablere et selskap med navnet «The Cool Company».Golar gikk tidligere høst sammen med Stolt-Nielsen og Höegh LNG om å investere totalt 182 millioner dollar i OTC-noterte Avenir LNG, et rederi som skal operere i markedet for småskala LNG-frakt.Awilcos to LNG-skip vil ifølge Lloyd’s List inngå i flåten sammen med ti fra Golar og fire fra TMS Cardiff Gas. Flåten vil være moderne med TFDE-skip som i snitt er rundt fem år gamle.Pareto Securities skriver i en oppdatering at det er vanskelig å si noe om prising, men at meglerhuset forventer at den vil være over den impliserte verdsettelsen av Awilco LNG på rundt 158,5 millioner dollar, estimert ved årsslutt 2018.Ved 15-tiden fredag ble aksjen omsatt for 5,15 kroner, etter å ha vært oppe i 5,35 kroner på starten av dagen. Det priser rederiet til 683 millioner kroner.KjendisfestFlere selskaper på Oslo Børs har samlet en rekke av de mest profilerte norske investorene på eiersiden.Awilco LNG må være et av de desidert mest kjendistette, viser en fersk aksjonæroversikt.Bak Stordalen følger Harald Moræus Hanssen med 8 prosent av aksjene, mens Astrup Fearnley er fjerde største eier med en eierandel på 6,6 prosent.Ellers på listen over de 30 største aksjonærene finner vi godt kjente investorer som Arne Blystad, Torstein Tvenge, Kristian Falnes, Jan Haudemann-Andersen, Rasmussengruppen og Steen-familien.