Vladimir Putins økonomiske mål

Russian President Vladimir Putin arrives for his annual news conference in Moscow, Russia, Thursday, Dec. 20, 2018. (Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP) Alexei Druzhinin

Under sin årlige pressekonferanse satt Russlands president Vladimir Putin et hårete mål for landet: Han vil inn topp fem blant verdens største økonomier.– Hovedtingen er at vi må komme oss inn i en ny økonomisk liga. Det er ingenting i veien for at vi kan ta femteplassen når det gjelder størrelsen av økonomien. Og jeg tror vi skal gjøre det, sier Putin.I 2017 lå Russland på tolvteplass i verden i størrelse på bruttonasjonalprodukt (BNP), ifølge Det internasjonale pengefondet (IMF).Pressekonferansen er en årlig tradisjon for presidenten. I år er rekordmange journalister, omkring 1.700, til stede under seansen i Moskva. Den pleier vanligvis å vare i atskillige timer og gir Putin mulighet for å redegjøre for politiske beslutninger og planene for neste år.(©NTB)