Vraker én aksje – anbefaler tre aksjer

I den siste ukerapporten fra Nordea kan vi lese at analytikerne velger å vrake Europris som en av de norske aksjene som er med i Nordisk 20-listen.- Vi har tatt Veoneer inn i Nordisk 20. Selskapet er på global skala ledende innenfor systemer som øker sikkerheten i biler. Veoneer er godt posisjonert med hensyn til utviklingen mot selvkjørende biler, og vi forventer høy vekst i omsetningen de kommende årene. Uponor og Europris forlater listen for å gjøre plass til Veoneer, skriver analytikerne.Det betyr at BW Offshore, Subsea 7 og Storebrand er det norske bidraget i porteføljen.- Europris har dessverre også skuffet med de seneste resultatene, der veksten i butikker som har vært åpne i et år – såkalt like-for-like vekst, eller sammenlignbart salg – har vært svakere enn det vi opprinnelig ventet, skriver analytikerne.Tallknuserne mener aksjen er billig, men understreker at det er en risiko for at den vil forbli billig hvis det sammenlignbare salget fortsetter å skuffe, samt at estimatene er i fare for å nedjusteres.Europris ble tatt inn 6. april 2017 og har gitt en avkastning på -36 prosent. Samtidig har det nordiske aksjemarkedet gitt en avkastning på to prosent. Begge avkastningene tar utgangspunkt i euro.