Wall Street sluttet uken opp

Richard Drew

Det var bred oppgang på de amerikanske børsene fredag.

Børsene på Wall Street sluttet ukens siste handledag opp.Ved børsslutt i USA fredag stod Dow Jones opp 0,79 prosent til 25.538,46, mens Nasdaq også steg 0,79 prosent til 7.330,54.Den bredere S&P 500 endte dagen opp 0,82 prosent til 2.760,17.November ble dermed en måned der New York-børsene steg 3-4 prosent.Nå er alt fokus på helgens G20-møte i Buenos Aires, og ikke-navngitte kilder skal ha det til at handelssamtalene mellom USA og Kina foreløpig er positive.Av de 11 sektorene i S&P 500, stengte 10 i positivt terreng. Energisektoren ble den eneste sektoren som så rødt fredag, og falt 0,3 prosent.Hotellkjeden Mariott falt 5,6 prosent etter at det ble kjent at selskapet har blitt hacket, og hackingen kan føres flere år tilbake i tid, og kan ramme over 500 millioner kunder.Sportskjeden Under Armour steg 3,2 prosent etter at en analytiker i Wells Fargo løftet anbefalingen på aksjen fra underperform til market perform.GE falt 5,6 prosent etter at det ble kjent at en ansatt avhøres av myndighetene om mulig talljuks.