Wall Street snur opp etter en vill uke i New York

Richard Drew

- Vi er i slutten av året, hvor det er mange folk som har gått vekk fra markedet, som har forårsaket noen betydelige endringer i kjøp eller salg med dypere innvirkning på markedet, sier Gibson Smith, grunnleggeren av Smith Capital Investors.

Amerikanske aksjer snur i hovedsak opp på Wall Street, etter å ha åpnet i rødt territorium. Dow Jones er i skrivende stund opp 0,29 prosent til 23.205,41 poeng, mens Nasdaq klatrer 0,28 prosent til 6.598,03 poeng. S&P 500 har også gjort opp for noe av nedgangen med en oppgang på 0,18 prosent til 2.492,02 poeng. - Vi er i slutten av året, og det er mange folk som har gått vekk fra markedet, som har forårsaket noen betydelige endringer i kjøp eller salg med dypere innvirkning på markedet, sier Gibson Smith, grunnleggeren av Smith Capital Investors. - Det er en annen stor komponent: mange fokusdrevne problemer har større betydning enn før. Noen av de omhandler handel, mens andre dreier seg om "shutdown" av regjeringen eller striden mellom Federal Reserve og Trump. Alle disse problemene oppstår i en tid med dårlig likviditet i markedet. - Jeg tror markedet er lei av usikkerheten og uklarheten i kommunikasjonen som har kommet ut. Det har nok forårsaket mye av volatiliteten, tilføyde Smith. - Volatiliteten vil fortsette, og den skal fortsette inn i nyåret. Det er mange uløste problemer som fortsatt ligger på bordet, avsluttet Smith. Amerikanske aksjer er på vei mot sin dårligste desember siden 1931. S&P 500 og Dow Jones ventes å ende ned henholdsvis 9,8 og 9,4 prosent for måneden. Investorer bekymrer seg fortsatt over pengepolitiske feiltagelser som kan komme fra Federal Reserve, samt signaler om at veksten i den globale økonomien vil avta. Wall Street følger også utviklingen på handelsfronten når Kina og USA vil forsøke å finne en løsning til den pågående handelskonflikten mellom de to landene.


Les også