WOW air nedskalerer for å redde selskapet - over 100 må gå

Det kriserammede flyselskapet selger unna halve flyflåten og sier opp en drøss med ansatte. - Det knuser hjertet mitt, sier selskapets toppsjef og grunnlegger.

Det islandske flyselskapet WOW air skriver i en oppdatering torsdag at det jobber med en restrukturering og forenkling av driften for å komme tilbake til røttene som et ultra-lavkostnadsflyselskap.Samtidig fortsetter samtalene med den amerikanske private equity-aktøren Indigo Partners som ser på en mulig investering i flyselskapet.En del av forenklingen betyr at selskapet nær halverer flåten fra 20 til 11 fly. Flåten vil kun bestå av fly med én midtgang.Det pågår diskusjoner med leasingselskapene om å returnere noen fly, inkludert alle "widebody"-flyene av typen Airbus A330.I tillegg vil fire Airbus A321 bli solgt i en transaksjon ventes å bedre selskapets likviditet med mer enn 10 millioner dollar, eller 86 millioner kroner.NedbemanningFlåtereduksjonen medfører også at flere ansatte mister jobben.111 fast ansatte fikk torsdag beskjed om at de må finne seg noe nytt å gjøre.Midlertidig ansatte og innleide vil heller ikke få forlenget kontraktene sine for øyeblikket, men det understrekes at WOW air håper å kunne tilby nye jobber når flyselskapet har begynt å vokse igjen.- Dette er den vanskeligste dagen i WOW airs historie, slår gründer og konsernsjef Skuli Mogensen fast.- VI har dedikerte mennesker som har jobbet hardt for å gjøre WOW air til en realitet, og det knuser virkelig hjertet mitt å nedskalere selskapet. Men, for å sikre vår fremtid og preservere WOW air på lang sikt, er vi dessverre nødt til å gjøre disse tiltakene, fortsetter han.