Aksjene stiger i Kina og Japan

Etter en svak start på uken, er det bred oppgang på de asiatiske børsene tirsdag morgen.

Svake kinesiske handelstall og bekymringer rundt den økonomiske utviklingen sendte børsene nedover mandag. Tirsdag morgen er de på vei oppover igjen.I Japan er Nikkei opp 0,86 prosent, mens den bredere Topix-indeksen stiger 0,85 prosent.Shanghai Composite i Kina klatrer 0,84 prosent, og CSI 300 er opp 1,39 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 1,49 prosent.Kospi i Søre-Korea styrkes 1,54 prosent, S&P/ASX 200-indeksen stiger 0,71 prosent, mens Straits Times i Singapore er opp 1,36 prosent.Ifølge Bloomberg News er noe av bakgrunnen for børsoppgangen uttalelser fra kinesiske tjenestemenn om at skattekuttene skal økes for å hjelpe veksten i landet.- Det er to makrohendelser som fortsetter å tynge markedsperspektivet. Den første er hvor den globale veksten er på vei, og svake kinesiske handelstall tyder på at den globale veksten absolutt ikke har nådd bunnen ennå. Det andre problemet er den amerikanske regjeringens utholdenhet når det kommer til shutdown, og hvordan det påvirker vårt perspektiv på hva som vil bli det neste, sier leder av makroøkonomisk strategi i Manulife Asset Management, Frances Donald, til Bloomberg.Investorene har ifølge Bloomberg News snur nå sitt fokus mot fjerdekvartalstallene, men shutdown i USA tynger samtidig sentimentet.