Aksjene stiger på New York-børsen

Richard Drew

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,29 prosent og står i 7.043,89 poeng, mens Dow Jones står i 24.142,37 poeng etter en oppgang på 0,32 prosent.I desember falt importprisindeksen i USA én prosent på månedsbasis. På forhånd var det ventet at importprisene skulle falle 1,3 prosent, ifølge Direkt Makro.Som ventet stemte det britiske parlamentet nei til statsminister Theresa Mays brexit-avtale tirsdag kveld.Nederlaget var likevel større enn ventet, og det største for en sittende regjering siden 1924.- Parlamentet stemte i går kveld ned brexit-avtalen som Theresa May hadde fremforhandlet med EU. Finansmarkedene reagerte positivt på hendelsen, da sannsynligheten for at Storbritannia nå blir værende i EU er stor. I alle fall er det flere spillteoretiske utfallsrom som tilsier det. Når det er sagt, de neste dagene blir spennende gitt at de folkevalgte, på godt og vondt, nå må ta stilling til dette, skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens rapport fra Netfonds.Oppdatert klokken 16.02: Ferske tall viser at NAHB-boligmarkedsindeksen (National Association of Home Builders) endte på 58 poeng i januar 2019. Analytikerne ventet en indeks på 56 poeng.