FILE - This Oct. 23, 2018, file photo shows an Amazon logo atop the Amazon Treasure Truck The Park DTLA office complex in downtown Los Angeles. Amazon has eclipsed Microsoft as the most valuable publicly traded company in the U.S. as a see-sawing stock market continues to reshuffle corporate America's pecking order. The shift occurred Monday, Jan. 7, 2019, after Amazon's shares rose 3 percent to close at $1,629.51 and lifted the e-commerce leader's market value to $797 billion. (AP Photo/Richard Vogel, File) Richard Vogel

Amazon er verdens mest verdifulle selskap

Amazon inntok mandag for første gang posisjonen som verdens mest verdifulle børsnoterte selskap.

Etter en oppgang på 3,4 prosent mandag, steg Amazons børsverdi til 816,4 mrd dollar, tilsvarende 7 milliarder kroner. Amazon passerte med det Microsoft. Til sammenligning er det norske oljefondet for tiden verdt rundt 8,25 billioner.Amazon har opplevd en eventyrlig vekst etter å ha utviklet seg fra å være en nettbokhandel til å selge nær sagt alt mulig på nett, i tillegg til å bygge en egen strømmetjeneste og selge IT-tjenester i stor skala. På fem år er omsetningen mer enn tredoblet og lå i 2018 på 232,3 milliarder dollar.Apple har lenge vært det selskapet i verden som hadde høyest markedsverdi, men falt fra tronen da aksjen stupte nylig. Selskapet har mistet flere hundre milliarder i børsverdi siden toppnoteringen i fjor, og varsel om svakere iPhone-salg i Kina bidro til at selskapet nå er på fjerdeplass, bak Amazon, Microsoft og Googles eierselskap Alphabet.Også Amazon har falt betraktelig i verdi siden toppnoteringen på over 1 billion dollar i september i fjor.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også