Mark Lennihan

Amerikansk landemerke til salgs

Eierne av Chrysler-bygningen i New York skal være på jakt etter kjøpere.

Pensjonsfondet Abu Dhabi Investment Council og den New York-baserte eiendomsutvikleren Tishman Speyer har hyret inn CBRE Group for å selge den velkjente Chrysler-bygningen.Det forteller styreleder for selskapets New York City kapitalmarkedsavdeling til Wall Street Journal.Abu Dhabi-fondet betalte 800 millioner dollar, eller om lag 6,8 milliarder kroner, for en eierandel i bygget på 90 prosent i 2008 rett før finanskrisen brøt ut for alvor. Eiendomsinvestorer Wall Street Journal har snakket med, mener det skal bli tøft å oppnå en tilsvarende pris i dagens marked. Den 77-etasjers høye skyskraperen ble ferdigstilt i 1930 og var en kort periode verdens høyeste.Arkitekten bak det ikoniske bygget er William Van Alen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også