Analytiker: - Det er mye som er billig

Ivan Kverme

Sparebank 1 Markets-analytiker Teodor Sveen-Nilsen tror nå det er en fair sjanse for at DNO kan få Faroe Petroleum for 152 pence per aksje.

Siste nytt i spillet der DNO ønsker å kjøpe opp Faroe Petroleum, er ifølge en melding at Faroe Petroleum har fått utarbeidet en uavhengig verdsettelsesrapport.Undersøkelsen som er gjennomført av Gaffney Cline & Associates (GCA) priser selskapets olje- og gasseiendeler til mellom 879 millioner dollar og 1.076 millioner dollar.Det gir ifølge en melding en implisitt verdsettelse av selskapet på 186-225 pence per aksje.Faroe-styret mener at rapporten klart understreker hvor utilstrekkelig DNO-budet på 152 pence per. aksje er.Ikke like sikre nåAnalytiker Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets skriver i en oppdatering onsdag ifølge TDN Direkt at meglerhuset tidligere har indikert at 170 til 180 pence per aksje vil være den endelige avtaleprisen dersom DNO kjøper Faroe, men at de ikke er like sikre nå, etter det seneste nedsalget i aksjemarkedene, og relativt mer attraktive sammenlignbare selskaper som Aker BP og Lundin.- Det som var interessant var tallet 186 til 225 pence, og de argumenterer selvfølgelig for at budet fra DNO er lavere enn det, men det er mye som er billig, sier han til nyhetsbyrået.Analytikeren tror nå det er en fair sjanse for at DNO kan få Faroe Petroleum for 152 pence per aksje.- Det er i hvert fall større sannsynlighet enn det var før, fordi andre alternativer har blitt mer attraktive, sier han.Han nevner spesielt Lundin og Aker BP som umiddelbare alternativer.- Jeg ville solgt Faroe, og kjøpt Lundin eller eventuelt Aker BP. Spesielt Lundin synes jeg ser grei ut. Sverdrup kommer i produksjon i år, det er svært bra utbyttebeskyttelse der, og den er mye billigere enn den har vært historisk, sier Sveen-Nilsen til TDN Direkt.Kutter NAV i FaroeFaroe Petroleum meldte videre onsdag morgen at det ikke var funn av hydrokarboner i Brasse East-prospektet. På bakgrunn av resultatet kutter Sveen-Nilsen NAV (Net Asset Value red. anm.) i Faroe Petroleum med to prosent til 210 pence per aksje.Faroe Petroleum faller 2,3 prosent i London onsdag, mens DNO stiger 0,2 prosent på Oslo Børs.