Analytiker før tallslipp: - Har sett bevegelse i clean-markedet

Analytiker venter at fokuset under torsdagens resultatpresentasjon fra Stolt-Nielsen vil bli på kommentarer fra selskapets ledelse om hvordan kjemikalietankmarkedet har utviklet seg.

Analytikere vil fokusere på kommentarer knyttet til utviklingen i kjemikalietankmarkedet i forbindelse med Stolt-Nielsen rapport for 4. kvartal 2018, som publiseres torsdag.Ifølge estimater innhentet av Infront Data fra tre analytikere ventes det i snitt at selskapet vil rapportere et justert driftsresultat på 53 millioner dollar, av en omsetning på 533 millioner dollar for perioden.Analytiker Anders Redigh Karlsen i Danske Bank Markets venter at fokus i morgen vil bli på kommentarer fra selskapets ledelse om hvordan kjemikalietankmarkedet har utviklet seg, ifølge TDN Direkt.- En har sett en bevegelse i clean-markedet i det siste som har vært positiv, og som over tid kan ha en positiv effekt for Stolt-Nielsen. Det vil også bli interessant å se hvordan de siste COA-fornyelsen er blitt gjort, sier han til TDN Direkt onsdag.I forbindelse med forrige kvartalsrapport sa ledelsen i Stolt-Nielsen at de tror kjemikalietankmarkedet vil forbli svakt frem til 2019. De har også tidligere uttalt at COA-kontraktene er blitt fornyet til lavere rater.Videre mener Karlsen at utviklingen i terminal- og containervirksomhetene vil få oppmerksomhet.- Her har en sett en bra utvikling i det seneste, og ledelsen har signalisert at dette skal videre opp. Kjemikalietank er det det er, men de har tjent bra med penger i det siste i de andre segmentene, sier analytikeren, til TDN Direkt.DNB Markets, som denne uken kuttet kursmålet på Stolt-Nielsen grunnet lavere kjemikalietankinntjening, venter at Opec-kuttene trolig vil ha en negativ spill-over-effekt på markedet de neste ni månedene, ifølge TDN Direkt.Siden forrige kvartalsrapport har Stolt-Nielsen-aksjen falt rundt 14 prosent, mens den er opp rundt 1,4 prosent hittil i år.Stolt-Nielsen-aksjen omsettes for 103,4 kroner, uendret fra sluttkursen i går.