Analytiker Kenneth Sivertsen er ikke skremt

Analytiker Kenneth Sivertsen i Pareto Securities tror ikke at nyheten nødvendigvis er så dårlig for Norwegian.

Torsdag ettermiddag ble det kjent at IAG, som eier 3,9 prosent av flyselskapet Norwegian, ikke har planer om å legge inn bud på selskapet.Forventningen og spekulasjonene om et bud, eller mulig budkamp, har lenge lagt et gulv for aksjen på rundt 165 kroner, men torsdag ble det borte.Ned 2,1 mrd Aksjen falt på det meste 26 prosent til det laveste siden 24. november 2012. På det tidspunktet var børsverdien av selskapet under 6 milliarder kroner, ned 2,1 milliarder kroner fra slutt på Oslo Børs dagen før. Aksjen hentet seg litt inn igjen og er i skrivende stund ned 20,3 prosent.All-time high for aksjen kom den 6. august 2015 og lød på 386 kroner. Da var børsverdien 13,5 milliarder kroner.Ser muligheterAnalytiker Kenneth Sivertsen er imidlertid ganske rolig. Han tror ikke det må komme en ny kjøper på banen for å redde aksjekursen og selskapet.- Nei jeg tror selskapet har muligheter som er mer verdiskapende for aksjonærene enn det budet IAG kom med. Primært er det flåten og verdien der, skriver han i en sms til Hegnar.no Se også Trygve Hegnars kommentar til kursfallet i Økonominyhetene på HegnarTVAlt det siste om NorwegianLes også: Storebror Kjos: - Selg, nå gjelder det å komme seg utLes også: Så mye anslår Norwegian i tap Les også: Slik kan Kjos unngå pengekriseLes også: Sissener: - Aksjen er giret herfra til evigheten Tre investorer med tilsammen 1.143.058 aksjer lå short i Norwegian pr. 18. januar, ifølge Finanstilsynets shortsalg-register.


Les også