Analytiker: Øker frykten for resesjon

Apple-varsel skaper uro. Dette mener analytiker Ole André Kjennerud.

Analytiker i DNB, Ole André Kjennerud, mener Apples resultatvarsel er med på å øke frykten for en økonomisk nedtur, skriver Dagens Næringsliv .Apple raste torsdag 10 prosent etter første resultatvarsel på nesten 20 år. - At et enkeltselskaps advarsel om fall i omsetningen kan gi konsekvenser i valutamarkedet globalt og stemningen i finansmarkedet generelt, hører med til sjeldenhetene. Men det siste døgnet har vi sett nettopp dette, skriver Kjennerud i en rapport, ifølge avisen.- Markedsbevegelsene har ikke latt vente på seg. Resultatvarselet nørte opp under frykten om at en global resesjon nærmer seg. Dette bidro til at investorene trakk mot trygge havner, skriver DNB-analytikeren, som mener det ikke er veldig overraskende at Apple-resultatet skyldes svak vekst i Kina, men at det også er litt pussig.- Misforholdet mellom hva myndighetene rapporterer og hva vi ser av vekst i viktige varegrupper er imidlertid stor, og Apples resultatvarsel var nok en bekreftelse på av kinesisk statistikk kan og bør tas med en klype salt, påpeker Kjennerud ifølge DN.


Les også