Analytiker: Underliggende resultat er nesten «spot on»

Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets om John Fredriksen-dominerte Mowi.

John Fredriksen-dominerte Mowi la torsdag morgen frem noen av sine tall for 4. kvartal, og selskapet melder om et slaktevolum på 106.000 tonn, mot tidligere guidet 110.500 tonn.«Oppdateringen er marginalt under vår forventning, men underliggende resultat er nesten «spot on»», skriver analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets i en fersk oppdatering, som i forkant ventet et slaktevolum på 110.500 tonn, fire prosent mer enn hva selskapet presenterte. Les også: Mowi med en smakebit på 4. kvartalOperasjonell EBIT endte ifølge meldingen på cirka 211 millioner euro, mot 181 millioner euro i samme periode i fjor. Tallet innebærer inntekter knyttet til en forsikringssak på cirka 10 millioner euro i forbindelse med ødeleggelse på eiendom på Mowi Kritsen.Ifølge TDN Finans var det på forhånd ventet en operasjonell EBIT på 224 millioner euro. Sparebank 1 Markets ventet operasjonell EBIT på 218 millioner euro.EBIT per kg kom inn på 1,90 euro, mot meglerhusets spådom på 1,98 euro og konsensus på 1,99 euro.Tønseth opererer med en kjøpsanbefaling på aksjen, med et kursmål på 215 kroner.Mowi legger frem hele rapporten 13. februar.


Les også