Analytikere forsvarer kursfest i PGS - ser solid oppside

Meglerhus ser fortsatt stor oppside i aksjen. 

Børs

- PGS sine resultater overrasket på oppsiden til tross for selskapets tidligere guiding i begynnelsen av januar. Inntektene fra kontraktene var sterkere enn ventet og høyere «late sales» presset inntektene 10 millioner dollar høyere enn forventningene. Det skriver analytiker Fredrik Stene i Pareto Securities i en fersk rapport.  PGS fikk i fjerde kvartal 2018 totalt inntekter på 269,8 millioner dollar, sammenlignet med 235,9 millioner dollar i samme kvartal i 2017.Bunnlinjen viste fortsatt minus 23,5 millioner dollar. Men en solid forbedring fra 2017 da underskuddet var på 194,8 millioner dollar. - Kontanstrømmen for 2019 ser veldig sunn ut og vi mener PGS befinner seg i en god posisjon, fortsetter analytikeren. Pareto Securities har en kjøpsanbefaling på PGS med et kursmål på 30 kroner, tilsvarende en oppside på drøye 60 prosent. Endrer ikke investeringscaset Jon Masal i DNB Markets mener dagens PGS-tall mest sannsynlig ikke vil endre investeringscaset. Meglerhuset slår fast at rapporten er solid og mener dagens kursfest er ventet.Dette til tross for at selskapet ikke kom med nyheter knyttet til eventuell refinansiering. PGS har obligasjonsgjeld på 212 millioner dollar som forfaller i desember 2020, samt en rullerende kredittfasilitet som må fornyes i september 2020 og et terminlån som utløper i mars 2021.Pareto Securities skriver at det er ventet selskapet har 200 millioner dollar tilgjengelig for å betale tilbake gjeld, og får støtte av Carnegie og Sparebank 1 Markets.Meglerhuset mener det ikke er behov for å refinansiere obligasjonslånet, og tror at selskapet har tilstrekkelige kontanter til å betale ned dette. Sparebank 1 Markets mener at refinansieringsrisikoen er overdrevet med nåværende aksjekurs og obligasjonspris, og tror dagens kommentarer fra ledelsen på kapitalmarkedsdagen bør redusere risikoen. PGS er opp 58 prosent siden nyttår, men er fremdeles ned 24 prosent de siste 12 måndene og ned 89 prosent fra all-time high.

pgs
pareto securities
dnb markets
carnegie
sparebank 1
sparebank 1 markets
seismikk
oljeservice
Nyheter
Børs