Asia-børsene stiger etter handelsamtaler

Asia-børsene stiger onsdag etter ny optimisme som følge av handelsamtaler mellom USA og Kina.

Børsene i Asia stiger etter at forhandlingene mellom USA og Kina ble forlenget med en tredje dag.President Donald Trump tvitret tirsdag at forhandlingene i Beijing «går veldig bra», og Bloomberg News rapporterte at presidenten var ivrig etter å nå en avtale i håp om å løfte aksjemarkedet.Asia-børseneI Japan stiger Nikkei 225-indeksen 1,06 prosent, og den bredere Topix-indeksen er opp 1,06 prosent.Shanghai Composite rykker frem 1,42 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia opplever en oppgang på 0,98 prosent.Koreanske Kospi er opp 1,85 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong stiger 2,51 prosent.Straits Times i Singapore styrkes 0,93 prosent.OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen opp 1,26 prosent til 59,46 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,51 prosent til 50,53 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 58,21 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.


Les også