Atea vendte ned etter nedgradering

Henriette Trondsen ved Arctic tror Atea har begynt å gjennomføre kostnadskutt for å kompensere for en svakere enn forventet inntektsutvikling.

Atea-aksjen endte ved børsslutt ned 1,4 prosent til 113 kroner, da Arctic Securities nedgraderte sin anbefaling på aksjen til hold fra kjøp. Følgelig ble kursmålet nedjustert fra 135 til 125 kroner, ifølge TDN Direkt. - Selv om Atea er tematisk riktig nå på grunn av Norden-eksponering valgte jeg likevel å nedgradere aksjen da jeg tror det vil ta lengre tid å snu utviklingen i Danmark. Jeg tror markedet undervurderer utfordringene i Danmark, sier analytiker Henriette Trondsen til TDN Direkt.Analytikeren venter fortsatt sterk vekst i Norge og Sverige for Atea, men tror Danmark-virksomheten blir utfordrende tynget av flere faktorer, skriver TDN. Blant disse nevnes ganske lav aktivitet på nylig offentlige avtaler, samt at mange tidligere kunder gikk til andre leverandører da selskapet ble etterforsket for korrupsjon i landet. Følgelig vil også skepsisen blant bedriftskunder tynge noe av virksomheten, noe som ifølge TDN kan indikere at snuoperasjonen vil ta lenger tid enn ventet. - Jeg forstår at Atea ikke har kuttet prisene for å opprettholde sin markedsandel, men jeg tror at de har begynt å gjennomføre kostnadskutt for å kompensere for en svakere enn forventet inntektsutvikling, sier Trondsen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også