Bank of America knaller til

Richard Drew

Inntjeningen steg kraftig.

Bank of America melder om et resultat på 7,28 milliarder dollar, eller 70 cent per aksje, i 4. kvartal.I samme periode året før landet bunnlinjen på 2,37 milliarder dollar.Inntektene kom inn på 22,74 milliarder dollar, opp fra 20,44 milliarder dollar i 4. kvartal 2017.Refinitiv-konsensus på forhånd viste ifølge Marketwatch et resultat på 63 cent per aksje av en omsetning på 22,40 milliarder dollar.SkattekuttInntjeningen preges av kuttet i selskapsskatten sent i 2017. I samme kvartal året før tok banken en stor avsetning tilknyttet skatteendringene.Bunnlinjen ble også løftet av renteøkninger. Banken har tatt høyere renter på utlån, men ikke økt innskuddsrentene like mye.Bank of America spretter opp 4,4 prosent til 26,55 dollar i onsdagens førhandel på Wall Street.Les mer her.


Les også