- Bedre å kjøpe seg selv enn eiendom ute i markedet

Eiendomsspar har inngått avtale om kjøp av egne aksjer.

Christian Ringnes' Eiendomsspar har inngått avtale om kjøp av egne aksjer for 1,2 milliarder kroner, går det frem av en melding.Aksjene kjøpes fra CGS Holding AS og Helene Sundt AS, som er representert i Eiendomsspar sitt styre ved Leiv Askvig, administrerende direktør i Sundt. Eiendomsspar har kjøpt 1.500.000 egne aksjer til en kurs på 400 kroner per aksje fra CGS Holding. CGS Holding sin nye aksjebeholdning i Eiendomsspar er dermed 788.000.Videre har Eiendomsspar kjøpt 1.500.000 egne aksjer til en kurs på 400 per aksje fra Helene Sundt AS, og dermed er Helene Sundt AS sin nye aksjebeholdning i Eiendomsspar 788.000.Eiendomsspar sin nye beholdning av direkte eide egne aksjer er 5.631.949. Handelen vil utføres den 04.01.2019, heter det i meldingen.Christian Ringnes har tidligere identifisert store tilbakekjøp av egne aksjer i Eiendomsspar med rabatt som en av tre nøkkelgrunner for selskapets fantastiske verdiøkning fra 1984 til nå. Nå vil Ringnes gjenta kuppet.- Det er noe av det samme som vi nå prøver å gjøre igjen. Når Eiendomsspar-aksjen er priset lavere enn våre verdier, mener vi det er bedre å kjøpe seg selv enn eiendom ute i markedet. Vi vet også nøyaktig hva vi kjøper når vi kjøper egne aksjer, sier Ringnes til Estate Nyheter. Forenkler virksomheten21. desember omtalte Hegnar.no at eiendomsinvestoren oppløser Eiendomsspar Invest AS og Victoria Eiendom Invest AS, holdingselskapene som kontrollerer henholdsvis Eiendomsspar og Victoria Eiendom. - Strukturen med Eiendomsspar Invest og Victoria Eiendom Invest som hovedeiere i henholdsvis Eiendomsspar og Victoria Eiendom, henger igjen fra den tiden det ikke var tillatt for aksjeselskaper å kjøpe tilbake sine aksjer direkte. Det er som kjent tillatt nå, og disse selskapene tjener derfor ikke lenger noen funksjon, kommenterte Ringnes til Hegnar.no, og fortsatte:- For å forenkle selskapsstrukturen i Eiendomsspar og Victoria Eiendom og derved blant annet unngå egne utbyttebetalinger til selskapene selv, er de (Eiendomsspar Invest og Victoria Eiendom Invest) derfor besluttet avviklet.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også