Safe Concordia, bolig- og servicerigg eid av Prosafe. Foto: Selskapet

Beste Prosafe-tall på over tre år

Flåteoppdateringen for fjerde kvartal er oppløftende lesing.

Flåteutnyttelsen til boligriggselskapet Prosafe økte til 63 prosent i fjerde kvartal 2018 fra 48 prosent kvartalet før, ifølge en melding onsdag.Det er det høyeste nivået siden tredje kvartal 2015.Til sammenligning var utnyttelsesgraden på 36,1 prosent i samme kvartal året før.For året som helhet endte flåteutnyttelsen på 47,3 prosent mot 38,4 prosent i 2017.Forbedringen i utnyttelsesgraden skyldes primært at "Safe Scandinavia" var i full drift hele kvartalet på jobb for Aker BP, samt at "Safe Concordia" var i drift i to tredjedeler av kvartalet.Når det gjelder sistnevnte er det fortsatt diskusjoner med kunden MODEC om selskapet skal motta en "standby-rate" i perioden fra 5. til 23. oktober, og denne er derfor ikke inkludert i flåteutnyttelsen for fjerde kvartal. I løpet av kvartalet tok selskapet engangskostnader på om lag 2,5 millioner dollar, tilsvarende rundt 21,4 millioner kroner.Les også: Analytiker om riggnytt: - Definitivt oppløftende


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også