Blandet stemning på børsene i Asia

Det er blandet stemning i Asia torsdag morgen.I Kina klatrer Shanghai Composite 0,10 prosent, mens CSI 300-indeksen er opp 0,01 prosent. Hang Seng i Hong Kong faller 0,56 prosent.Kospi i Sør-Korea er ned 0,81 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger 1,36 prosent, mens Straits Times i Singapore er ned 1,09 prosent.Børsene i Japan er stengt torsdag.AppleAmerikanske futures og asiatiske leverandører til Apple faller ifølge Bloomberg News, etter at giganten i natt kom med et resultatvarsel. Der meldte de at inntektene i regnskapsmessige 1. kvartal er svakere enn tidligere venter, og selskapet øker ifølge Bloomberg dermed investorenes bekymringer om svekket global vekst.Det er første gang på to tiår at selskapet kutter sin guiding for 1. kvartal. Årsakene er en uforutsett nedgang i Kina, samt færre oppgraderinger til iPhone-modeller.- At Tim Cook og hans firma nevnte Kina som årsaken til selskapet svakere utsikter ser ut til å trykke på akkurat de punktene investorer og tradere allerede er bekymret for, sier strateg i McKenna Macro, Greg McKenna, til Bloomberg News.