Børsen faller med oljeprisen

Stemningen har tatt seg noe opp på Oslo Børs, etter en heller laber start på dagen.Hovedindeksen er likevel fortsatt ned, men nå bare med 0,40 prosent til i 839,16.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1.523 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av oppgang i USA i går og på de fleste Asia-børsene tidligere i dag.Futureshandelen peker mot en liten oppgang fra start på Wall Street torsdag.Opp før rentedomToneangivende Europa-børser trekker for det meste oppover, anført av teknologiaksjer.Britiske FTSE 100 faller riktignok marginalt, mens tyske DAX og franske CAC 40 er opp hhv. 0,6 og 0,8 prosent i forkant av dagens rentemøte i Den europeiske sentralbanken (ECB).Eksperter venter få, store sprell fra ECB-sjef Mario Draghi.- Vi tror ECB vil gjenta det den sa sist om at nedsiderisikoen har blitt større og at det neppe er aktuelt å heve renten før etter sommeren. ECB har nå avsluttet nettokjøp av verdipapirer under programmet for kvantitative lettelser, og vil neppe gi noen nye signaler her med det første. Derimot venter vi at ECB vil si noe om fornyelse av det målrettede programmet for langsiktig finansiering av bankene, TLTRO, men det er mer sannsynlig at det vil skje i mars enn nå, skrev seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets i morges.Børsoppgangen kommer til tross for at dagens PMI-tall for eurosonen kom inn på den svake siden.Den tyske tjenestesektoren var et lyspunkt, mens særlig tallene fra Frankrike var skuffende - faktisk de svakeste på over fire år.Mer om PMI-tallene her. Oljeprisen litt nedOljeprisene heller svakt nedover torsdag ettermiddag.Brent-oljen faller 0,4 prosent til 60,87 dollar fatet, og er dermed ned fra rundt 61,60 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er ned 0,1 prosent til 52,55 dollar fatet.Tall fra American Petroleum Institute (API) viste i går en overraskende høy lagerbygging i råolje.Prisene tynges ifølge Reuters også av kommentarer fra World Economic Forum i Davos.- Nedjusterte vekstutsikter fra IMF for 2019 og 2020, og fortsatt retorikk fra Davos om at de forventer at global vekst vil komme ned de to neste årene, gir et salgspress i olje, sier porteføljeforvalter Hue Frame i Frame Funds til nyhetsbyrået.PGS-smell og Nel oppPå Oslo Børs faller Equinor 0,4 prosent til 187,60 kroner.Ellers i olje er Aker BP ned 0,8 prosent til 272,80 kroner, mens DNO stiger 0,3 prosent til 16,10 kroner.Utslagene er generelt beskjedne blant de mest omsatte aksjene.Subsea 7 utmerker seg negativt ved å falle 1,8 prosent til 94,42 kroner, mens PGS er ned 3,5 prosent til 17,06 kroner.På den positive siden finner vi seismikkollega og Stig Myrseth-favoritt TGS på pluss én prosent til 242,30 kroner.Vi tar også med at Nel stiger 3,5 prosent til 5,62 kroner.Sterkt fra GjensidigeGjensidige har sparket i gang resultatsesongen , og belønnes med en oppgang på 1,3 prosent til 143,90 kroner.Nordea-analytiker Thomas Svendsen karakteriserer resultatet fra skadevirksomheten som sterkt, etter at det kom inn 31 prosent over konsensus og 37 prosent over hans egne anslag.Det sterke resultatet henger sammen med høye avviklingsgevinster.Alle dagens tallfremleggere her .Rødt i Røkke-rederiI toppen av taperlisten finner vi Solstad Offshore, som straffes med et kursfall på 9,4 prosent til 1,70 kroner etter en kjempenedskrivning av flåten .Nedskrivningen kommer etter et pålegg fra Finanstilsynet om en test av verdiene ved utgangen av 3. kvartal, utløst av en kontroll av enkelte regnskapsmessige forhold.Tapet vil som en følge stige fra 1,79 til 2,64 milliarder kroner for de første ni månedene av fjoråret. Next Biometrics kommer ned igjen på jorden etter gårsdagens byks, og faller 8,6 prosent til 17 kroner etter å ha lagt frem foreløpige tall for 4. kvartal .Vi tar også med Prosafe på minus 7,0 prosent til 16,80 kroner, mens Storm Real Estate er dagens største relative taper etter et fall på 9,8 prosent til 47 øre.Byks på anbefalingI toppen av vinnerlisten finner vi Team Tankers på pluss 7,8 prosent til 6,95 kroner.5th Planet Games (tidligere Hugo Games) stiger 6,9 prosent til 1,55 kroner på Oslo Axess, mens WR Entertainment er opp 6,9 prosent til 6,2 øre på Merkur Market.Vi tar også med at Kitron avanserer 4,0 prosent til 8,54 kroner etter at Kepler Cheuvreux har tatt opp dekning av aksjen med en kjøpsanbefaling.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også