Børsoppgang i Asia

Sjeføkonom er likevel optimist.

Shizuo Kambayashi

De fleste asiatiske børser stiger fredag, etter en heller blandet dag på Wall Street i går.I Tokyo stiger Nikkei én prosent til 20.773,56, mens den bredere Topix-indeksen klatrer 0,9 prosent til 1.566,10.I Shanghai er large cap-indeksen CSI 300 og Shanghai Composite-indeksen opp hhv. 1,2 og 0,8 prosent.Hang Seng i Hongkong stiger 1,5 prosent, og det samme gjør Kospi-indeksen i Sør-Korea.Ellers i Asia- og Stillehavsregionen tar vi også med at Sydney-børsen legger på seg 0,7 prosent.- Aksjer er sårbareI Tokyo utmerker aksjer som Japan Steel og SoftBank seg, mens teknologiaksjer viser vei i både Seoul (Samsung og SK Hynix) og Hongkong (Sunny Optical, AAC og Tencent).Banker trekker opp i Australia.- Vårt syn er stadig at aksjer vil gjøre det bedre i år takket være forbedret verdsettelse, trolig støtte fra sentralbanker og en stabilisering og bedring i global vekst. Men etter en kraftig rekyl siden desember-bunnen, er i møtet med en lang bekymringsliste er aksjer sårbare for et tilbakeslag/retest av de lave desember-nivåene, sier sjeføkonom Shane Oliver i AMP Capital til Marketwatch.Asia-oversikten finner du her.