Børsrakett til all-time high på Oslo Børs

Flere aksjer fyker opp etter nyheter.

Midt på dagen tirsdag står hovedindeksen i pluss, opp 0,67 prosent til 835,62 poeng. Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for om lag 1,5 milliarder kroner.Så langt ligger Byggma på toppen av vinnerlisten, etter at Investor AS, kontrollert av Byggmas konsernsjef Geir Drangsland, kjøpte 205.741 aksjer i selskapet. Aksjene ble kjøpt til en kurs på 85 kroner. Aksjen er i skrivende stund opp 15,54 prosent til 85,5 kroner.BW Offshore, EAM Solar og Panoro Energy følger hakk i hel, opp henholdsvis 9,91, 7,35 og 7,34 prosent.Scatec Solar, Salmones Camanchaca og Fjordkraft har nådd all-time high i løpet av handelsdagen, opp henholdsvis 11,58, 21,05 og 9,56 prosent siste måned. Svakere tillit enn ventet i EuropaØkonomisk tillit («economic confidence») i eurosonen endte i november på 107,3, melder TDN Direkt.Ifølge Reuters var det på forhånd ventet en indeks på 108,2.AvviklingMerkur Market-noterte Lavo.tv raser 73,33 prosent til 0,08 kroner tirsdag morgen.Det skjer etter at selskapet i morges sendte ut en innkalling til en ekstraordinær generalforsamling i selskapet, hvor det foreslås at selskapet oppløses og avvikles.«Egenkapitalen antas å være lavere enn forsvarlig ut fra risikoen ved og omfanget av virksomheten i selskapet. Styret foreslår derfor at selskapet oppløses og avvikles», heter det.ABG nedgradererABG Sundal Collier nedgraderer sin anbefaling på Petroleum Geo-Services (PGS) til hold fra kjøp, ifølge TDN Direkt.Kursmålet oppjusteres til 21 kroner fra tidligere 20 kroner.ABG Sundal Collier mener gjeldsbyrden til PGS fremdeles er en utfordring og finner bedre forhold mellom risiko og avkastning i andre seismikkselskaper, opplyses det. PGS-aksjen snur ned 1,1 prosent til 17,16 kroner, med er likevel opp 45,3 prosent i år. DNB Markets oppgradererDNB Markets oppgraderer sin anbefaling på Norwegian Property-aksjen til kjøp fra hold, ifølge TDN Direkt.Meglerhuset oppjusterer kursmålet til 12 kroner fra tidligere 11 kroner, og meglerhuset ser dermed en oppside på 12 prosent fra dagens nivåer.«Norwegian Property solgte i løpet av fjerde kvartal eiendommene i Stavanger, men kjøpte seg samtidig inn i et boligutviklingsprosjekt på Hasle og kompletterte i tillegg med enkelte mindre enheter på Aker Brygge. Etter å ha lagt disse transaksjonene inn i estimatene og i lys av ledelsens nye grep for å utnytte mulighetene som allerede ligger i balansen har vi oppjustert kursmålet fra 11 til 12 kroner pr aksje og løftet anbefalingen fra hold til kjøp», skriver meglerhuset.Norwegian Property-aksjen er i skrivende stund opp 0,94 prosent til 10,7 kroner.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 1,11 prosent til 58,3 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,9 prosent til 49,17 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 58,35 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag. Oljeprisen er dermed marginalt ned siden Oslo Børs stengte i går.Prisene steg ifølge TDN Direkt mandag ettermiddag, samtidig som Wall Street Journal rapporterte at Saudi-Arabia planlegger å redusere råoljeeksporten med opptil 800.000 fat per dag innen utgangen av januar, slik at eksporten ender på om lag 7,1 millioner fat per dag.Equinor klatrer marginalt opp 0,03 prosent til 191,4 kroner, mens Aker BP er opp 1,06 prosent til 247,6 kroner. DNO snur ned 0,42 prosent til 14,39 kroner.Sistnevnte melder tirsdag morgen at de er bekymret for nedjusteringen av Faroes produksjon.Investeringsgigant oppgradererJP Morgan oppgraderer ifølge Reuters anbefalingen på Storebrand til «overweight» fra en nøytralanbefaling.Analytikerne viser til forbedret balansekvalitet og sunn fri kontantstrøm.For øvrig ser meglerhuset forsikringssektoren som godt posisjonert, men med et forvitrende kredittbakteppe.Storebrand-aksjen snur opp 2,69 prosent til 63,44 kroner, opp 0,23 prosent i år.