Clarksons Platou med tre toppvalg i oljeservice

Den heteste aksjen spås opp 70 prosent. Samtidig er det noen fristende dark-horses.

Etter en tøff avslutning på 2018 ser risk-rewarden i offshore oljeservice-aksjer svært attraktiv ut igjen. Det skriver Clarksons Platou-analytikerene Eirik Røhemsmo, Tobias Ecbo, Turner Holm og Sven Sele i sin siste rapport på sektoren. - Med en reset i verdsettelser og inntjening bør det føre til et bredt løft i 2020 på bakgrunn av økt offshore aktivitet. Oljeselskapene er i en sterk posisjon til å øke investeringene ettersom kontantstrømmene har nådd historiske nivå, utdyper analytikerene. Økonomien i offshore oljefelt er også svært attraktiv og robust, hvilket taler for økt aktivitet til og med 2021, står det i rapporten. Toppvalgene - Gitt slike lave verdsettelser, mener vi investorer bør holde seg til større og mer likvide navn for nå. Toppvalgene våre inkluderer Transocean og Tidewater og TGS, skriver Clarksons Platou. Meglerhuset mener blant annet at Transocean er godt posisjonert og har vist en egen evne til å vinne premium-kontrakter.Tidewater på sin side er blant de mest likvide aksjene innenfor OSV-området, og balansen er blant de beste i bransjen. Meglerhuset har et kursmål på aksjen på 38 dollar, mot dagens 21,75 dollar. - Aksjen handles til 0,6x EV/GAV, og vi ser oppside på over 50 prosent. Kursmålet på Transocean er 14 dollar, som betyr en potensiell oppside på 70 prosent fra dagens kurs (8,19 dollar). I TGS ser meglerhuset en oppside på rundt 32 prosent og har et kursmål på aksjen på 320 kroner. Aksjen er torsdag opp 0,67 prosent til 41,50 kroner på Oslo Børs. Dark horses og mismatch Meglerhuset mener Seadrill og Prosafe er to dark horses det kan være verdt å følge med på i tiden fremover. Et sentralt moment innenfor seismikksektoren er ifølge Clarksons at det en mismatch mellom kapitalmarkedene og de fundamentale forholdene for sektoren.TGS, PGS og Spectrum tilbyr den ultimate eksponeringen i bransjen. Innen rigg ser meglerhuset Borr Drilling, Shelf Drilling, Odfjell Drilling, Seadrill og Transocean som de mest attraktive selskapene.