Da er handelen i gang på Wall Street

Richard Drew

Indeksene skyter fart etter bedrede markedsforhold og hint fra finansministeren.

Ved startskuddet i New York peker pilene opp for de store og tunge indeksene på Wall Street.Nasdaq klatrer 0,68 prosent til 7.073,46 poeng, samtidig som Dow Jones gjør et byks opp 0,83 prosent til 24.756,31 poeng. S&P 500 er skrivende stund opp 0,7 prosent til 2.660,70 poeng. Det ble blandede resultater på de amerikanske børsene torsdag kveld. Nasdaq ble dagens vinner etter at flere store semiconductor-selskaper la frem resultater som overgikk analytikernes forventninger.Den industritunge indeksen, Dow Jones, falt imidlertid 0,09 prosent til 24.553,62. S&P 500 endte opp 0,14 prosent til 2.642,33 poeng.Nyhetsbildet i dag kapres av Intel, som etter stengetid på Wall Street i går la frem et resultat etter skatt på 5,2 milliarder dollar, eller 1,12 dollar per aksje, for 4. kvartal 2018.I samme periode året før var bunnlinjen negativ med 687 millioner dollar, eller 15 cent per aksje. Inntektene kom inn under forventning i alle segmenter.Intel ble straffet med et kursfall på 7,1 prosent til 46,22 dollar i etterhandelen på Wall Street, noe som nok henger sammen med den skuffende guidingen. Selskapet fortsetter å lete etter en ny konsernsjef, etter Brian Krzanich ble tvunget ut av ledelsen.Ellers preges markedet av nedstengningen i USA. En tverrpolitisk gruppe av senatorer kunngjorde at de vil foreslå en endring for å få om lag en fjerdedel av regjeringens arbeidsstyrke tilbake i arbeid, i hvert fall i mellomtiden.USAs finansminister Steve Mnuchin projiserte også at handelsforhandlingene mellom USA og Kina er på riktig vei. Mnuchin sa at begge parter «gjør mye fremgang» i samtalene, skriver CNBC.I tillegg rapporterte Wall Street Journal at den amerikanske sentralbanken er nærmere enn ventet å avslutte avlastningsprogrammet sitt. Fed-avgjørelsen er et viktig hensyn for investorer da det måler i hvilken grad sentralbanken vil stramme inn pengepolitikken i landet, ifølge CNBC.