- Da vil pessimistene få vann på mølla

Leif-Rune Husebye Rein om de viktigste hendelsene for globale finansmarkeder kommende uke.

Det har ifølge sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein i Nordea Wealth Management vært en tøff start på det nye året.«Svake ledende indikatorer, delvis nedstengt offentlig sektor i USA, og resultatvarsel fra Apple ga ingen ønskestart på året. Heldigvis reddet fredagens sterke arbeidsmarkedsrapport og støttende uttalelser fra sentralbanksjef Jerome Powell uken samlet sett», skriver han i en fersk oppdatering.Sjefstrategen peker på at markedene har vært volatile, men globale aksjer startet første uken med en oppgang på 0,3 prosent målt i norske kroner.«For Oslo Børs startet året langt mer positivt, da oljeprisen hadde en sterk uke, og børsen steg hele 3,8 prosent i løpet av årets første uke», fortsetter han.Viktig denne ukenDet mest spennende denne uken er ifølge Nordea-strategen å se om de ledende indikatorene for tjenestesektoren i USA tar samme retning som ISM-indeksen for industrien.«Dersom de gjør det vil nok pessimistene få vann på mølla. Tjenestesektoren utgjør en mye større andel av amerikansk økonomi, og fremdeles er ISM for tjenestesektoren ventet å komme inn rundt knallsterke 60, hele 10 poeng over grensen på femti som indikerer om det er tiltakende eller avtakende aktivitet», heter det fra Husebye Rein. Sentralbanksjef Jerome Powell holder en ny tale i løpet av uken, og slik sett har han ifølge sjefstrategen muligheter til videre å moderere retorikken fra sentralbanken.Nye handelssamtalerVi får også referatet fra rentemøte som ble avholdt i desember. Det kommer også foreløpige inflasjonstall for Europa, samt tall på inflasjon fra Kina og USA og kredittvekst i Kina.«Denne uken starter også handelssamtalene mellom USA og Kina opp igjen, og dersom man skal tro twittermeldingene til Trump, så er det fremgang i vente. Klok av skade legger vi ikke så mye vekt på twittermeldingene, og avventer heller resultatet av samtalene», skriver sjefstrategen i oppdateringen.Markedene forsetter fredagens positive utvikling, og børsene i Asia er klart opp her på morgenkvisten. Les også: Japanske aksjer fyker opp