Dagligvaregigant går inn med milliarder i internbank

Meny i Sandvika. Elena Guderud i kassen / NorgesGruppen / CashGuard / betale / matbutikk Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Norgesgruppen etablerer eget finansforetak.

Norgesgruppen gir finansieringstjenester til sine kjøpmenn. Konsernet tilbyr også et eget bedriftskort til storkunder som handler på kreditt. Norgesgruppen Finans Holding er nå etablert med en registrert aksjekapital på 2,6 milliarder kroner. Det nystiftede holdingselskapet og et nytt datterselskap blir formelt registrert som finansierings- og betalingsforetak som skal håndtere disse tjenestene, skriver DN.- Vi så et behov for å søke om konsesjon på grunn av våre eksisterende finansieringsengasjement, og vi fant det naturlig å utvide søknaden også med betalingsforetak, sier kommunikasjonssjef Ingrid Solberg Gundersen i Norgesgruppen til DN.Hun opplyser til avisen at det er en lovendring som gjør at Norgesgruppen tilpasser seg.- På bakgrunn av endringer i lov om Finansforetak, så vi et behov for å søke om konsesjon på grunn av våre eksisterende finansieringsengasjement til kjøpmenn og nært tilknyttede samarbeidspartnere. Samtidig har vi i flere år hatt dispensasjon for bedriftskort for bruk i våre butikker og fant det naturlig å utvide søknaden også med betalingsforetak, sier hun videre.