De norske aksjene i USA og Canada

Slik gikk det med de norske aksjene i USA og Canada fredag kveld.

Pilen pekte kraftig opp for de toneangivende indeksene på Wall Street fredag. Dow Jones endte dagen på 24.706,35 poeng, opp 1,38 prosent. S&P 500 steg 1,32 prosent til 2.670,71 poeng, mens Nasdaq klatret 1,03 prosent til 7.157,23 poeng.Utviklingen kom i kjølvannet av at Kina la frem et forslag overfor USA om at de vil øke importen kraftig. Forslaget skal redusere kinesernes handelsoverskudd med USA fra 323 milliarder dollar til null innen 2024.Videre skrev Wall Street Journal at statssekretær Steven Mnuchin skal ha ønsket å lette på tollen mot kinesiske varer når forhandlingene fortsetter. Dog har en sentral kilde uttalt til CNBC at det ikke er noen diskusjon omkring lettelser på nåværende tidspunkt.Hele USA-kommentaren her