De norske aksjene i USA og Canada

FILE- In this April 24, 2018, file photo, an American flag flies outside the New York Stock Exchange. The U.S. stock market opens at 9:30 a.m. EDT on Wednesday, Aug 8. (AP Photo/Mary Altaffer, File) Mary Altaffer

Slik gikk det med de norske aksjene i USA og Canada mandag kveld.

Dow Jones falt mandag 0,36 prosent, mens S&P 500 og Nasdaq trakk seg tilbake med henholdsvis 0,53 og 0,94 prosent.I desember falt den kinesiske eksporten med 4,4 prosent fra året før, som er det største månedlige fallet på to år, og mye svakere enn forventningene om vekst på tre prosent.Kina importerte i desember 7,6 prosent mindre enn året før, noe som er den største månedlige tilbakegangen siden juli 2016, og vesentlig svakere enn forventningene om vekst på fem prosent.Samtidig ble det kjent at Kina hadde det laveste handelsoverskuddet, på 351,76 milliarder dollar, med utlandet siden 2013.Kinas handelsoverskudd med USA vokste med 17 prosent til 323,32 milliarder dollar i 2019, og var det største på mer enn 10 år.Videre gikk startskuddet for resultatsesongen for 4. kvartal mandag. Etter at inntjeningen vokste med 25 prosent de første tre kvartalene i 2018, er forventningene vesentlig lavere før resultatene for fjorårets siste kvartal presenteres den neste måneden.Hele USA-kommentaren her


Les også