Derfor spådde analytikerne i DNB Markets aksjen kraftig opp

PGS stiger over 19 prosent på Oslo Børs mandag ettermiddag.

Petroleum Geo-Services stiger 19,12 prosent på Oslo Børs, notert til 17,42 kroner. Analytikerne i DNB Markets spådde i morgentimene aksjen opp, med et løft på 10-15 prosent ved åpning i dag.Selskapet meldte blant annet mandag at det venter en EBITDA på 145 millioner dollar for 4. kvartal, rundt 27 prosent over både DNB Markets' estimater og konsensus.«Salg fra seismikkbiblioteket trekker betydelig opp, mens på den annen side andelen pre-finansierte prosjekter og oppnådde dagratene ser ut til å være svakere enn ventet. En første positiv reaksjon vil dermed etterhvert kunne dempes noe av at grunnlaget for inntjeningen utover i 2019 ser mer utfordrende ut», het det i en oppdatering fra meglerhuset i dag tidlig. Analytikerne i DNB Markets opererer med en hold-anbefaling på PGS, med et kursmål på 15 kroner per aksje.Les også: Direktør hamstrer aksjer