Eivind Yggeseth

- Det denne undersøkelsen viser er skremmende

Fersk undersøkelse tyder på at den økonomiske veksten vil sakke farten ved inngangen av 2019.

En viktig årsak til at børsene har falt kraftig både i USA, Europa og Asia, er frykt for lavere økonomisk vekst. Nå indikerer en undersøkelse fra Duke University at global økonomi vil sakke farten i de kommende månedene, skriver DN.- For å være helt ærlig, så mener jeg det denne undersøkelsen viser er skremmende, sier sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank til avisen.Helt spesifikt kan undersøkelsen si noe om hvordan regionale PMI-tall vil utvikle seg. Ifølge Bank of America Merrill Lynch, som har analysert tallene, indikerer de at global PMI vil falle til 47,3 innen februar fra 53,2 forrige kvartal. Dersom de globale PMI-tallene skulle falle til 47,3, vil det være de laveste PMI-tallene på en årrekke, noe som igjen innebærer en solid oppbremsing i global økonomi.- Rapporten for 4.kvartal maler et langt mer negativt bilde enn det flertallet av økonomer gjør for 2019. Faktisk indikerer rapporten større pessimisme enn tidlig i 2016, og på om lag samme nivå som sent i 2011 og i begynnelsen av 2012, sier Lie til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også