Det ligger an til en opphenting på Wall Street

Men mye kan endre seg frem til det. Klokken 14.30 utløses spenningen.

Amerikanske indeks-futures peker opp i morgentimene før åpning på Wall Street. S&P 500 peker opp 1,27 prosent, mens Dow Jones handles opp 269 poeng, eller 1,14 prosent og henter dermed inn noe av gårsdagens fall.Nasdaq ligger best an, ettersom Nasdaq-futures peker opp 1,58 prosent, eller 97,25 poeng. Dette tilsier en åpning på 6.260.De amerikanske børsene ligger følgelig an til å hente inn noe av fallet på torsdag, som Apples resultatvarsel fikk mye av skylden for.Månedens viktigste tallI dag legger altså amerikanske myndigheter frem en ny arbeidsmarkedsrapport (non-farm payrolls), av mange karakterisert som månedens viktigste nøkkeltall.Konsensus før arbeidsmarkedsrapporten er ifølge Marketwatch at 182.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i desember.Det vil i så fall være opp fra 155.000 i november.Ledighetsraten ventes å falle fra 3,7 til 3,6 prosent.